Oldal kiválasztása

Miért van szükégem tárhelyre?

Weblapkészítés alapok a Web&Design Csapattal

Mi az a tárhely?

A domain-ed használatához szükséged lesz egy tárhelyre, ahová a weboldaladat feltöltheted. 

Ez lesz a -1. lépésed.

A szerverek, amik az weboldal adataid tárolják, állandóan csatlakoztatva vannak az internethez. Ennek köszönhető, hogy weboldalad az internet segítségével a világ bármely pontján elérhetik az emberek.

Mielőtt nekilátnál a weboldalad  építésének, meg kell teremtened a szükséges informatikai előfeltételeket.

Muszáj megvennem a domaint és a tárhelyet?

Léteznek ingyenes domain– és tárhelyhasználattal kecsegtető megoldások, de ezek hosszútávon nem működőképesek.

blogplatformok ingyenes kezdőcsomagjai általában adnak ingyenes domain nevet. Itt a főoldal nem a te tulajdonod, mindig lesz valamilyen utótag a weboldalad címében (pl. webandesign.wordpress.com). Ezek nagyon messze vannak attól, amit profi megoldásoknak neveznek.

Az is megeshet, hogy később, amikor igazi saját tárhelyre/domain-re váltanál, nem lesz elérhető az a név, ami alatt – a blogplatform aloldalaként – akár évekig futott a projekted. Ilyenkor, ha már a domain foglalt megpróbálhatod a tulajától megszerezni, valószínűleg szép összeget ott hagyhatsz érte, ha egyáltalán sikerül megállapodni.

tárhelyet jóval nehezebb megoldani ingyenesen.

Egy saját tárhely bérlését is  úgy lehet megkerülni, ha egy olyan blogplatformot használsz, ahol a kezdő csomaghoz még ingyen adnak valamekkorát, korlázotott lehetőségekkel.

Ez azonban nagyon rizikós, mert az adataid ismételten nem a te tulajdonodban lesznek.

Az ilyen ingyenes csomagokat ráadásul bizros, hogy  úgy állítják be, hogy hamar kinődd őket. A díjszabásuk pedig olyan, hogy ha náluk veszed meg a következő szintet, durván ráfizetsz ahhoz képest, mintha elsőre magadnak kibéreltél volna egy domaint és egy tárhelyet.

Az ingyenes megoldást ígérő kerülőutak megbonyolítanak mindent, ami egyébként hihetetlenül egyszerűen megy.

Általában egyetlen helyen megrendelhető a domain és a tárhelyed.

A piacon rengeteg szolgáltató van jelen, ezért olyan csak alacsony összeget kell befektetned, amit még egy kezdő vállalkozó, vagy egy blogger is meg tud fizetni.

Szerző: Sári György

Sári György  vagyok, a Webandesign alapítója. Örülök, hogy végigolvastad a bejegyzésem, remélem, sikerült ismét értékes ötleteket adnom a számodra.

Webdesignnal és online marketinggel kapcsolatos cikkeket írok. Ezek sokat segítenek neked abban, hogy egy alapvető tudást halmozz fel a weboldalkészítésről.

Pin It on Pinterest